Darcis

Al van in 2016 produceert Jean-Philippe Darcis chocolade volgens het ‘bean-to-bar’ concept, steeds op zoek naar de beste cacaobonen wereldwijd. Deze Ambassadeur van de Belgische Chocolade geeft de voorkeur aan bioplantages en voert een drastische selectie uit van de terroirs en de telers, omdat dit invloed heeft op de kwaliteit van de bonen. Hij trekt graag naar Peru om ronde en zachte chocolades samen te stellen die weinig bitters vrijgeven. Deze strenge en creatieve aanpak vinden we zowel terug in zijn repen van diverse origines en cacaosterktes als in zijn pralines met subtiele combinaties. Dit jaar creëerde hij samen met Etienne Bouillon (Belgian Owl) een chocoladetablet op basis van cacao uit Sao Tomé die in whisky gedrenkt werd, een chocolade met fijne tonen van geroosterde granen en balsamico. Darcis bezit meerdere verkooppunten, maar ook interessant is om een bezoek te brengen aan zijn didactisch museum in Verviers. Het is een reis naar de oorsprong van chocolade, waarbij je in het begin een doosje met drie pralines krijgt die je tijdens het bezoek moet proeven. 

Opening hours

Monday 07:30-18:00
Tuesday 07:30-18:00
Wednesday 07:30-18:00
Thursday Closed
Friday 07:30-18:00
Saturday 07:30-18:00
Sunday 07:30-12:30

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Demaret

Darcis

Demaret

Our partners